Apptips: PhotoSync

Om du har flera Apple-produkter, iPhone, iPad, Macbook osv. och enkelt vill kunna skicka bilder mellan dem utan att behöva maila dem till dig själv så är helt klart snabbaste sättet PhotoSync.
Appen kostar 25kr för iOS-enheter som iPhone och iPad men du behöver bara köpa appen en gång så kan du ladda ner den till alla dina enheter.
Det finns även en app till Mac som kan laddas ner från Mac Appstore gratis.
Förutom att skicka bilder till dina andra enheter kan man dela bilder direkt till en rad olika sociala medier och bilddelnings-siter på nätet.

Pris: 25kr
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/photosync


Bästa appen för att samla alla dina nyheter - Feedly

Den här appen fanns med på bloggen som Veckans Apptips i juli 2013 för och tyckte att den verkade lovande för alla som behöver en snygg och enkel RSS-läsare och kunna synka sina informationsströmmar mellan olika enheter.
Först nu har jag börjat att använda appen på allvar och länkat in material från alla ställen där jag hämtar mina nyheter och inspiration. Olika fototidningar, dagstidningar bloggar mm.
Sedan kan man kategorisera flödet och själv välja i vilken blandning man vill få dem serverade.

Länkar: 
http://martinhugne.blogspot.se/2013/07/veckans-apptips-29-feedly-en-ersattare.html
https://itunes.apple.com/se/app/feedly-news-reader.-blogs/id396069556?mt=8
http://feedly.com/index.html#welcome

Veckans Apptips #51 - Netflix

Mer och mer av tv-tittande går över från vanligt tv-utbud till streamade tjänster och det finns flera varianter av det.
Om man använder Netflix så är Netflix appen ett klart måste.
Dels kan man titta på filmer direkt i sin iPhone eller iPad och allt är synkat via Netflix-kontot så filmerna fortsätter att spelas upp där man stannade även om man byter enhet som man tittar på.
Man kan också streama filmerna till t.e.x. en Apple TV direkt från sin iPhone istället för att leta upp dem på tv:n.
På det sättet kan man börja att planera filmkvällen redan innan och ha filmen vald och klar när man sätter sig i soffan.Pris: Gratis!  
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/netflix/id363590051?mt=8

Veckans Apptips #49 - PocketChris

Chris Marquardt är fotograf och baserad i Hanover, Tyskland.
Han startade och driver den första och längst pågående foto podcasten på nätet, Tips From the Top Floor där han delar med sig av erfarenheter tips och pågående projekt. Chris undervisar också i fotografering och arrangerar workshops runt om i världen regelbundet.
Nu har han kommit ut med en serie appar som han kallat "PocketChris" där han tar upp allt från grundläggande till avancerad fototeknik med text och bildexel. Tanken är att man kan ha med sig Chris i fickan och om man behöver ha något förklarat så kan man bara slå upp det i appen. Bra, gratis appar om man vill lära sig fotografera!


Pris: Gratis!

Länkar: 
https://itunes.apple.com/ca/app/pocketchris-photography-basics/id379461376?mt=8
http://chrismarquardt.com