Veckans Apptips #51 - Netflix

Mer och mer av tv-tittande går över från vanligt tv-utbud till streamade tjänster och det finns flera varianter av det.
Om man använder Netflix så är Netflix appen ett klart måste.
Dels kan man titta på filmer direkt i sin iPhone eller iPad och allt är synkat via Netflix-kontot så filmerna fortsätter att spelas upp där man stannade även om man byter enhet som man tittar på.
Man kan också streama filmerna till t.e.x. en Apple TV direkt från sin iPhone istället för att leta upp dem på tv:n.
På det sättet kan man börja att planera filmkvällen redan innan och ha filmen vald och klar när man sätter sig i soffan.Pris: Gratis!  
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/netflix/id363590051?mt=8

Veckans Apptips #31 - Youtube Capture

För ett tag sedan släppte Google appen Youtube Capture som kanske är det enklaste sättet att snabbt lägga upp videoklipp på Youtube. Man loggar helt enkelt in med sitt Youtube-konto och kan sedan filma, klippa och göra enkla korrigeringar i klippet innan du laddar upp det till din youtubekanal.
En enkelt, snabbt och stabilt sätt att dela sina upplevelser på nätet jämfört med t.ex. videofunktionen på Instagram som fortfarande är buggig och kraschar i de mest kritiska situationer.
Dessutom är man här inte begränsad till de 15sekunder som man kan spela in på Instagram.

Pris: Gratis
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/youtube-capture/id576941441?mt=8


Veckans Apptips #27 - PLEX

Om du letar efter ett sätt att synkronisera alla dina enheter med varandra och se till att du har tillgång till alla bilder, filmer och all musik var du än befinner dig och vilken enhet du än använder kan kanske Plex var lösningen för dig.
Installera appen på din iPhone/iPad eller Android och Plex media server på din dator och du är klar att köra.

Pris: 38:-

Länk: 
http://www.plexapp.com
https://itunes.apple.com/se/app/plex/id383457673

Veckans Apptips #26 - Nya Instagram med video

Instagram kan ju inte ha undgått någon och är väl inte direkt någon nyhet att tipsa om. Men förra veckan kom man ut med en uppdaterad version av appen och man kan nu även lägga upp filmer på Instagram (!) Man har nu alternativet att slå över till videoinspelning och kan spela in 15sek långa videoklipp. Kameran spelar in när man håller inne inspelningsknappen och slutar spela in när man släpper så man kan kan enkelt göra en video med flera olika klipp precis som i appen Vine. Man kan dessutom lägga på filter på sina filmer. Min gissning är att alla som använder Vine kommer börja använda detta istället!

Länk:
instagram.com 
http://martinhugne.blogspot.se/2011/09/iphone-apptips-37.html 
http://martinhugne.blogspot.se/2013/02/veckans-apptips-vine.html

Veckans Apptips #07 - Vine

Twitter har nyligen köpt upp ett företag men en ny appidé som man nu har släppt i app-store.
Vine är en app där man kan spela in små korta filmklipp på max sex sekunder och lägga upp på Vine, Twitter och Facebook. Appen fungerar så att den filmar när du håller fingret på skärmen och slutar filma när du släpper.
Sedan kan du välja att filma något annat som direkt klipps ihop med det andra tills du har fått ihop dina 6sek film.
Lite som Instagram med videoklipp ungefär.
Jag tror att marknaden är ganska mätt på sociala medier just nu men att man kan lägga upp filmerna på Facebook och Twitter tror jag gör hela skillnaden och gör att det faktiskt kan vara något som folk kommer att använda. Kul att kunna berätta en story på ett annat sätt än med en bild. Man hade kunnat önska sig lite redigeringsmöjligheter och roliga filter, men det kanske kommer.

Länk:
http://vine.co
https://itunes.apple.com/us/app/vine-make-a-scene/id592447445?mt=8