Apptips: Adobe Voice

Adobe Voice är en ny app för iPad där man enkelt kan skapa animerade videoklipp av sina bilder snabbt och enkelt.
När man startar appen får man en snabb genomgång av hur den fungerar och hur man kommer igång, sedan är det bara att köra.
Man väljer ett tema eller skapar ett eget, pratar in berättarrösten direkt, lägger till bilder och väljer musiken. Super enkelt!

Perfekt för allt från bröllopsfotograferingar till skolupgifter.

Pris: Gratis
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/adobe-voice-show-your-story/id852555131?mt=8

Apptips: PhotoSync

Om du har flera Apple-produkter, iPhone, iPad, Macbook osv. och enkelt vill kunna skicka bilder mellan dem utan att behöva maila dem till dig själv så är helt klart snabbaste sättet PhotoSync.
Appen kostar 25kr för iOS-enheter som iPhone och iPad men du behöver bara köpa appen en gång så kan du ladda ner den till alla dina enheter.
Det finns även en app till Mac som kan laddas ner från Mac Appstore gratis.
Förutom att skicka bilder till dina andra enheter kan man dela bilder direkt till en rad olika sociala medier och bilddelnings-siter på nätet.

Pris: 25kr
Länk: https://itunes.apple.com/se/app/photosync


Bästa appen för att samla alla dina nyheter - Feedly

Den här appen fanns med på bloggen som Veckans Apptips i juli 2013 för och tyckte att den verkade lovande för alla som behöver en snygg och enkel RSS-läsare och kunna synka sina informationsströmmar mellan olika enheter.
Först nu har jag börjat att använda appen på allvar och länkat in material från alla ställen där jag hämtar mina nyheter och inspiration. Olika fototidningar, dagstidningar bloggar mm.
Sedan kan man kategorisera flödet och själv välja i vilken blandning man vill få dem serverade.

Länkar: 
http://martinhugne.blogspot.se/2013/07/veckans-apptips-29-feedly-en-ersattare.html
https://itunes.apple.com/se/app/feedly-news-reader.-blogs/id396069556?mt=8
http://feedly.com/index.html#welcome

Veckans Apptips #01 - Foliobook

En iPad är ett fantastiskt sätt att visa sina bilder på men om man vill visa sina bilder på ett professionellt sätt så är kanske inte den inbyggda "Bilder-appen" det bästa alternativet.
Där hamnar alla bilder som du tar med dina enheter som är anslutna till iCloud vilket gör att dina professionella bilder blandas med diverse snapshots som man kanske inte vill att kunderna ska se.
Jag har fått tipset från både Scott Kelby och Martin Bailey att använda en app som heter Foliobook så jag håller på att testa den nu. Foliobook är enkel att använda och går att anpassa helt efter dina önskemål. Designen är enkel och tar inte onödig uppmärksamhet från dina bilder. Bilderna kan importeras på flera olika sätt bl.a. direkt från Drop Box eller via iTunes "file sharing".


Länkar:
http://www.foliobook.mobi
https://itunes.apple.com/se/app/foliobook-photo-portfolio/id382451198?mt=8