Veckans App tips #52 "Evernote"

Evernote är en app som finns så väl för iPhone/iPad, Mac/PC och dessutom Android-mobiler. Med Evernote kan du enkelt anteckna allt du vill komma ihåg på ett ställe och tack vare att du enkelt kan installera appen på alla dina datorer och så synkroniseras dina anteckningar automatiskt mellan dem via internet, snabbt, smidigt och problemfritt. Din iPhone har naturligtvis redan en inbyggd antecknings app som kan synkroniseras vi ett e-mailkonto vilket jag gjort tidigare. Synkroniseringen fungerar dock inte helt smärtfritt, man får dubletter av anteckningarna med olika datum vilket kan vara förvirrande och man vet inte vilken av dem det var man arbetade på. Anteckningar har även försvunnit för mig och det är inget man vill uppleva, då många av dem kan vara viktiga.


Med Evernote kan man anpassa teckensnitt och justeringar vilket gör att man har betydligt bättre kontroll över hur texten ser ut än i den inbyggda antecknings appen. Man kan även spara ljudinspelningar, video och bilder direkt i appen och skriva ut direkt via t.ex. en Air Play-skrivare.
Evernote är en av de absolut mest populära och väl beprövade antecknings apparna som finns i appstore och blir årets sista apptips. Perfekt för att skriva ner alla dina nyårslöften så du inte råkar glömma dem.

Pris: Gratis! inklusive 60MB uppladdning per månad
(Möjlighet att uppdatera till Premium-konto med 1GB uppladdning per månad för 38kr/månaden)

Länkar:
http://www.evernote.com/
http://itunes.apple.com/us/app/evernote/id281796108?mt=8
https://market.android.com/details?id=com.evernote&hl=sv