Fotomässan Stockholm 2012

På fredag 23/11 öppnar årets upplaga av Fotomässan på Stockholmsmässan.
Förutom mängder av montrar med tillverkare av fotoutrustning som man kan gå omkring och titta på så kommer riktiga storheter som t.ex. kändisfotografen Morten Rygaard som har bilder på bl.a. artister som Beyoncé och Bono på sin meritlista.
Dessutom kommer en av de allra största, Joe McNally att hålla en föreläsning där han berättar om sin karriär som sträcker sig över mer än 30år och innefattar jobb för några av världens största tidningar.
Har du möjlighet så tycker jag deffinitivt att du ska åka dit!

Tid: 23-25/11 2012

Länkar:
http://sthlm.fotomassan.se
http://www.facebook.com/fotomassan

Lars Anshelm vinnare i World Wide Photo Walk 2012

Lars Anshelm är en 66-årig amatörfotograf från Lund som har fått en hel del publicitet under de senaste veckorna efter att ha lyckat med den otroliga bedriften att vinna World Wide Photo Walk 2012 genom att hans bild valdes ut av självaste Scott Kelby. Jag kan inte annat än hålla med mr. Keby om att allt från ljuset och texturen till färghanteringen och beskärningen av den här bilden är mästerligt utfört och skapar ett mycket intressant resultat men så har Lars också mer än 50års erfarenhet. Se fler av hans bilder på hans medlemssida på fotosidan.se!
Ännu mer imponerande är det när man tänker på att det deltog nästan 32000 fotografer på  i WWPW i år på 1339st olika platser över hela världen!

Stort Grattis till vinsten Lars!


Länkar:
http://www.fotosidan.se/cldoc/svensk-vann-arets-worldwide-photo-walk.htm

Lars Anshelm vinnarbild i World Wide Photo Walk 2012
Utsedd av Scott Kelby

Svartvita skogsbilder #44

Jag tog en promenad i skogen igår kväll.
Det är så lugnt och fridfullt i skogen när det skymmer.
Jag gillar verkligen svartvita bilder och gråmulna höstkvällar 
inbjuder särskilt till att ta svartvita bilder tycker jag.
Jag har även experimenterat lite med olika digitala färgfilter 
för att få olika effekter i bilderna.
T.ex. har jag använt ett blått filter för att göra himmelen vit i siluettbilderna med träden. iPad mini är snart här

Ikväll anordnade Apple ett pressevent och lanserade några riktigt spännande nyheter. En av dem var den mycket väntade iPad Mini.
Det nya tillskottet till Apples line-up har en 7,9" skärm med 163ppi,  den är 13,5x20cm stor, bara 7,2mm tjock och väger bara strax över 300g, hälften av en fullstor iPad. Den kommer att finnas tillgänglig med både Wifi och 3G precis som den tidigare iPaden. Den har en HD-kamera på framsidan för videosamtal och på baksidan sitter en 5mpix kamera som kan filma i Full-HD 1080p. På insidan sitter ett A5-chip, 16/32/64GB lagring och den har en batteritid på 10h.
En riktigt intressant pryl för och du kan förbeställa den redan nu på fredag 26/10 och den kommer att börja levereras fredagen därpå 2/11 2012.Pris: från 2995kr 
- Tycker definitivt att det är en miss att inte sätta in en Retinaskärm!

Den "vanliga" iPaden fick också ett lyft inför "The Holliday Seasson", med en ny A6X processor som enligt Appel ännu en gång ska göra den dubbelt så snabb som tidigare.
Den har också precis som iPhone 5 och den nya iPad Mini utrustats med en "Lightning-kontakt" istället för den tidigare 30-pin kontakten.
Skärmen har som tidigare 256ppi 2048x1536
Man behåller den "gamla" iPad 2 som ett billigare alternativ till den nya iPaden men man borde verkligen fundera över namnet.


Pris iPad: från 4495kr
Pris iPad 2: från 3595kr
- Nu när man inte en kallar den nya iPaden för ny blir det väldigt förvirrande med en iPad 2 som är sämre... iPad B liksom.

Jämför de olika iPad-modellerna här innan du bestämmer dig!

Man lanserade även en ny 13" MacBook Pro med Retina skärm för att följa upp den 15" modell som man släppte i september och i tillägg till det en ny supertunn iMac i samma storlekar och till samma priser som tidigare.

Pris MacBook Pro 13" med Retina: från 16495kr
Pris: nya iMac 21,5": 12795kr