Veckans App-tips #09 "AutoStitch Panorama"

iPhone 4S kamera har en fast brännvidd på motsvarande 35mm vilket är ett standard-objektiv och ett mycket användbart sådant, men det har sina begränsningar. T.ex. skulle man ibland vilja att bildvinkeln var lite bredare så att man kan få med lite mer i bilden. Lösningen på det problemet är att göra en panoramabild av flera bilder.

AutoStitch Panorama är en av de bäst och snabbaste apparna som jag har testat för att fotografera panoramabilder. Man kan enkelt ställa in vilken upplösning man vill använda upp till 18mpix och man kan även välja vilken kvalitet "bildblandningen" ska ha. Appen har även en funktion för automatisk exponering för att förhindra att panoramabilden blir mörkare i ena änden än i den andra.

När man använder AutoStitch kan man välja bilder du tagit förut eller fotografera med iPhone i porträttläge (vertikalt) och ser till att man har ca. 30% överlappning mellan bilderna. Man kan välja om man vill ta alla bilderna på på en rad eller om man vill fotografera flera rader ovanpå varandra och appen klara enket av det också. När man är klar klickar man på "Stitch" och appen blandar snabbt bilderna till en panoramabild. Sedan kan man beskära bilden direkt i appen och spara den till kamerarullen.

Länk:
http://itunes.apple.com/se/app/autostitch-panorama/id318944927?mt=8