Fredagens Fantastiska Fotograf #04 - Don Komarechka

Don Komarechka är en ung natur & landskapsfotograf från Canada som gjort till sin specialitet att fotografera snöflingor.
Han är mycket aktiv på Google+ och har snabbt fått uppmärksamhet för sina bilder, bl.a. genom sitt projekt att publicera en bild av en snöflinga om dagen i hundra dagar som pågår sedan den 1:a december 2012. För att fotografera sina snöflingor använder Don ett Canon MP-E 65mm f/2.8 Macro objektiv som klarar av att avbilda i upp till 5ggr naturlig storlek. Dessutom sparar han snöflingorna han fotograferar genom att konservera dem i en typ av speciallim. Don har bara fotograferat i 5år men har redan välkomnats in bland den etablerade eliten och deltar i paneldiskussioner på nätet, håller workshops mm.


Att Don haft en så snabbt stigande karriär beror förstås på hans fantastiska bilder men förmodligen också tack vare hans filosofi att vilja dela med sig av allt han lärt sig och att han har en bra balans mellan fotograferingens båda delar, den tekniska/vetenskapliga och den konstnärliga.

Länkar:
http://www.donkom.ca
https://plus.google.com/u/0/111166628430361488384/posts