Barnkalas

I helgen fyllde vår lilla tjej 3år och det firades ju förstås ordentligt.
Här är några bilder från firandet!
Att ta bilder på barnens födelsedagar är ju något som alla föräldrar gör 
Jag försökte ändå att ta lite annorlunda bilder bl.a. genom att använda lite annorlunda 
objektiv och perspektiv i kombination med en blixt off-camera 
och inte bara en iPhone även om jag tog bilder med mobilen också.

Objektiv: Canon 10-22mm f/3.5-4.5 och Canon 50mm f/1.4
Blixt: Canon 430EX II + Canon ST-E2 

Veckans Apptips #11 - Cluster

Det finns många appar där man kan dela sina bilder genom att lägga upp dem på sociala nätverk mm. men veckans app fyller en lite annan funktion.
Cluster är en app där man kan dela bilder man tagit med några särskilt utvalda personer.Perfekt om man varit på semester tillsammans eller om man har haft fest och vill att alla ska få del av varandras bilder. Man letar enkelt upp sina vänner via kontaktboken i telefonen och om de inte redan använder Cluster så kan man bjuda in dem. Sedan kan man dela specifika bilder med varandra snabbt och smidigt utan att behöva skicka dem till varandra.

Pris: Gratis

Länk:
https://itunes.apple.com/se/app/id596595032?mt=8&affId=1860684 

Tekniktisdag #43 - Camera Extender perfekt för festen

Veckans tekniktips är en sån där sak som man inte visste att man behövde men är perfekt om det du brukar använda din kamera till är att ta bilder på fest. En "Camera Extender" är en teleskoparm som gör att man kan hålla kameran längre bort från sig än man kan när man sträcker ut armen. Samla kompisarna runt dig, ställ in kameran på ett par sekunders fördröjning, sträck ut camera extendern och le! :)

Förutom detta kan du använda den som en monopod vilket är ovärderligt om man ska ta bilder i dåliga ljusförhållanden för att stabilisera kameran.

Pris: 445:-  


Länk: