Tekniktips #42 - iPhone 5S släpps i Sverige

Om man går och väntar på att den nya iPhone 5S och blev skräckslagen när det i Apples keynote på eventet i september lät som att vi skulle få vänta på den ända till december så har det nu kommit lugnande besked. iPhone 5S kommer att släppas hos samtliga operatörer i Sverige 25:e oktober 2013.
Enligt Telia kommer man inte att kunna förbeställa den och det är ännu lite oklart hur många telefoner som kommer att finnas men man vet aldrig det kan ju komma att ändras.
Om man är intresserad och vill ha senaste nytt om lanseringen av iPhone 5S och iPhone 5C så kan man smsa iphone2013 till 71350 så får man sms med senaste nytt direkt!Länk: 
http://martinhugne.blogspot.se/2013/09/tekniktisdag-37-iphone-5s.html
http://blogg.telia.se/smartarevardag/2013/10/09/iphone-5s-iphone-5c-–-har-den-25-oktober/

Tekniktisdag #27 - Nya Canon 70D

Idag släppte Canon den nya Canon EOS 70D och jämfört med föregångaren 60D så får man säga att det är ett stort steg framåt. Man skulle kunna säga att 70D precis som namnet är en kombination av 60D och 7D med några nya funktioner. Detta gör att jag tror att alla som väntar på en 7D Mark II kanske väntar förgäves. Det lutar åt att Canon framöver kommer att satsa på en "high-end" systemkamera med APS-C sensor som ett komplement till sina fullformatare.

+ En helt ny 20,2mpix APS-C sensor
+ 7bilder/sek
+ 30sek-1/8000sek slutartid
+ Inbyggd HDR
+ 19punkt autofokus (korsformiga)
+ Nytt avancerat autofokussystem för video
+ Digitc 5+ sensor
+ Inbyggd Wifi
+ Touch-screen
+ Utfällbar LCD-skärm
+ Högklassig vädertätning
+ Inbyggd stereomikrofon
+ ISO 100-12800

- Inget hörlursuttag

Länkar:
http://www.canon.se/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_SLR/EOS_70D/index.aspx
http://www.youtube.com/watch?v=p6ecttNfroA&list=PLyiMdNsQVoMbvqoLB9GWW935i3DxUSp4ciPad 3 Onsdag 7/3 2012

Apple har börjat skicka ut inbjudningar till ett event nästa onsdag 7:e mars 2012.
"We have something you really have to see. And Touch."
Det har länge ryktats att den nya, 3:e versionen av iPad kommer att släppas under 
slutet av mars 2012 och nu är det bekräftat att man kommer lansera den enligt planen nästa vecka.

Ryktet om nylanseringen har även påverkat världens börser idag 
och Apples aktier har nått nya rekordnivåer.

Förmodligen kommer Apple sin vana trogna att starta sitt event men en "Keynote" 
kl.10 lokal tid i San Francisco, dvs. kl.19 svensk tid

Trots att det TV-bolag och annat inte får rapportera live från föredraget 
kommer man förmodligen att kunna följa rapportering i realtid på nätet.

Länkar:

Teknik-Tisdag #09 "Canon 5D Mark III"

Fotografer världen över väntar just nu på uppdateringen av den omåttligt populära Canon 5D Mark II som revolutionerade fotovärlden när den lanserades hösten 2008 som den första digitala systemkameran som kunde spela in 1080p video. Det har tagit ett tag för konkurrenter som Nikon att komma ifatt men nu har 2,5år gått och mycket har förändrats. Nikon har den senaste tiden lanserat flera nya kameramodeller som t.ex. D800 som ska ha en bildsensor på otroliga 36mpix så spänningen är hög inför hur Canon kommer att svara mot denna utmaning. Man vet att jordbävningen i Japan våren 2011 har påverkat Canons produktion och kanske hade man tänkt lansera den tidigare men fått skjuta upp lanseringen.

Men igår (27/2 2012) publicerade sajten canonrumors.com bilder på vad som påstås vara den nya Canon 5D Mark III och man förmodar att lanseringen kommer att ske i slutet av veckan, 2/3 2012.
Bilderna ser mycket trovärdiga ut men några ledtrådar till vad det nya kamerahuset kommer att innehålla skymtas inte så vi får bara vänta och se!


Länk:
http://www.canonrumors.com/2012/02/more-5d-mark-iii-images/

Förbeställa iPhone via Apple men inte via Telia

En vecka kvar till 28/10 när man lovat att iPhone 4S ska släppas i Sverige. Fortfarande har det inte hörts ett ljud från Telia om när man kommer kunna förbeställa den.
Däremot kan man från och med idag beställa iPhone 4S olåst direkt från Apples hemsida med ett utgångspris på 5795:- för 16GB med leveranstid på 1-2 veckor.
Enligt Telia Kundtjänst via Twitter väntar man på klartecken från Apple och har därför inte kunnat starta förbeställningen ännu.
Man har sedan den lanserades 4/10 kunnat anmäla intresse till Telia för att få information direkt när den blir tillgänglig, klicka här för att läsa hur! 


Frågan är om det är en strategi från Apple att  släppa den nya iPhonemodellen på sin egen hemsida först för de som vill köpa den kontant. Men det verkar lite underligt eftersom de allra flesta förmodligen vill köpa en så pass dyr telefon tillsammans med ett abonnemang och det är så den lanseras i USA.

Länkar:
telia.se
store.apple.com/se
Telia Kundtjänst på Twitter