Veckans Fototips #51 - Bring the big camera

Bemöda dig om att ta med den stora kameran nu i jul och inte bara mobilkameran. Med en större kamera och en större bildsensor kommer du kunna fånga de där mysiga stunderna i svagt ljus betydligt bättre. En kamera med blixtsko ger dig även möjlighet att  använda en extern blixt om det skulle behövas.
Bonus: För att inte förstöra stämningen i scener med levande ljus osv. är ett färgfilter (t.ex. ½ CTO) till blixten ett bra tillbehör så att man kan balansera ljuset från blixten med det befintliga ljuset.

Ny kamera: Canon 5D Mark III

Jag har investerat i en ny kamera till företaget och igår kom den på posten från Scandinavian Photo.
En Canon 5D Mark III som sedan den kom under våren 2012 varit en drömkamera för mig. Jag började direkt att anpassa den efter mina önskemål och mitt sätt att fotografera och satte den i arbete men första fotograferingen redan idag. Jag måste säga att den kändes oerhört stabil och levererade precis så bra som jag hoppades. Jag köpte den i ett paket som Scandinavian Photo har just nu med ett Canon 24-105mm objektiv, Batterigrepp och dessutom Lightroom 5 och videoredigeringsprogrammet Premiere Elements 12. Detta gjorde att det var mycket prisvärt även om det absolut inte var billigt!
Inlägg med bildexempel och hur jag tänkt när jag valde kameran kommer inom kort, så häng med!
Tekniktisdag #47 - dxomark.com

Om man funderar på en ny kamera, ett objektiv eller varför inte en mobiltelefon och vill jämföra olika modeller och tillverkare mot varandra kan jag rekommendera dxomark.com.
De gör utförliga tester av i princip allt som kommer ut på marknaden och är en  värdefull källa om man vill ha ett bra faktaunderlag för att göra sitt val.

Länkar: http://www.dxomark.com

Veckans Apptips #41 - Blocket

Om man funderar på att uppdatera sin kamerautrustning så kan det vara en bra idé att ta en titt på begagnatmarknaden.
Det kan göra att man kan få tag på bättre utrustning än man annars hade haft råd med i näst intill nyskick.
Ett bra sätt att hålla koll på vad som säljs är Blockets egen app eftersom både privatpersoner och företag annonserar där.
Där kan man lägga in bevakningar av saker som man är intresserad av och dessa synkas automatiskt mot ditt konto på blocket.se
Att löpa begagnat direkt från en privatperson kan innebära risker men det är ofta där man får det bästa priset.
Tänk på att läsa på innan och kolla upp den du köper från så gott det går så innan ni gör affärer.


Länkar:
https://itunes.apple.com/se/app/blocket/id323710525?mt=8
www.blocket.se