Veckans Fototips #39 - Vänd dig om

Om du ser ett landskap med vackert ljus som du vill fotografera, t.ex. en soluppgång eller en solnedgång, glöm då inte att vända dig om när du fotograferat det. Chansen är stor att det även bakom dig finns vackert ljus värt att fotografera eftersom ljuset måste falla på någonting.

Vänd dig om!

Veckans Citat #21 - Reflections

Det som gör att vi kan fotografera eller se över huvud taget är p.g.a. att ljus reflekteras 
från allting omkring oss. Olika saker reflekterar ljus med olika våglängder i en speciell blandning och tack vare det ser vi olika färger. Så tänk inte bara på hur ljuset faller på det du tänker fotografera utan även på hur det du fotograferar faktiskt reflekterar ljuset.


Tekniktisdag #19 - Billig Ringblixt


Nu när det börjar bli vår så vill man gärna ägna sig åt Macro-fotografering fokusera på de små detaljerna och hitta de där speciella vårtecknen. Då är en ringblixt ett bra tillbehör att använda.
En ringblixt är en blixt som fästs runt objektivet och därför ger en jämn belysning om man fotograferar små saker som kan vara svåra att nå med en vanlig blixt utan att objektivet kommer i vägen.
Halo är en mycket prisvärd LED ringblixt som både kan användas som blixt eller med ett fast sken. Man kan också välja att bara använda en del av ljuspanelen. Möjligheten att använda den som en fast ljuskälla gör att man även kan spela in video.
Man kan även ha mycket kul med den när du filmar annat än macro och få en "musikvideo" eller "mode" -effekt när du filmar människor.


Klicka här för 10st tips för Macro-fotografering!


Pris: 599:-

Länk: 
http://kaffebrus.com/halo-ringblixt-led-1803.html
http://martinhugne.blogspot.se/2012/05/10st-tips-for-makro-fotografering.html