Bilder från Gammelvâla 2013

Den här veckan pågår en av årets höjdpunkter, lika säkert som att det blir jul i december.
"En tradition sedan 1963"
En blandning av, interaktiv teater, djur och hantverk till det trivsamt dunkande ljudet av tändkulemotorer och med en doft av tjära och stekt fläsk i en härlig miljö.
Här är några bilder från årets upplaga.
Jag var tvungen att göra dem lite "gammaldags" för att passa stilen. :)
Har du inte varit där ännu så passa på, sista dagen imorgon 27/7. 
Tekniktisdag #36 - Matildas Bod & Smalltown Media

Matildas Bod ligger i Brunskog, mellan Arvika och Karlstad på gården Slorudsborg och har fått sitt namn efter Gustaf Frödings syster Matilda Fröding som bodde där.
Gustaf tillbringade även han en hel del tid hos sin syster här på 1880-1890-talet.
Slorudsborg är även idag privatbostad och man bedriver
Antik & Kuriosa-försäljning i tre stycken bodar på gården som fått samlingsnamnet "Matildas Bod". På sin hemsida har man förutom bilder från gården även en fantastisk vykortssamling med bilder från förra sekelskiftet i Arvika. Som Arvikabo är det lätt att sitta länge och bläddra bland vykorten och fundera över hur staden har förändrats under sina första 100år.

matildasbod.se en mycket välgjord hemsida som är tillverkad av Smalltown Media, en webbyrå baserad i just Brunskog och sidan är väl värd att besöka bara för den sakens skull. Smalltown Media står bakom designen på en rad olika webbplatser men anknytning till Arvika och västra Värmland och man har en stilkänsla och en design som känns mycket modern och är alltid väl genomförd.
Ta gärna en titt på deras hemsida om du funderar på en webbsida för din verksamhet, jag tror du kommer bli glatt överraskad.

Länkar:
http://www.matildasbod.se/
http://www.matildasbod.se/gamla-vykort-arvika.html
http://www.smalltownmedia.se/

Bilder från Gammelvâla 2012

I år var det 50:e gången som Brunskogs hembygdsförening anordnade det omåttligt populära "Gammelvâla" och i år som tidigare var det massor av folk som besökte Skutbodudden i Brunskog för att delta. Den enda besvikelsen var att Sällskapet Wermlänningarne som under många år spelat folklustspelet "Värmlänningarna" på avslutnings-lördagen inte fick göra detta även vid denna 50:e upplaga. Men det är klart, de kanske hörde att jag inte skulle vara med i år! ;)
Här kommer några bilder från årets Gammelvâla i alla fall!
Parkeringen var välfylld som vanlig!
Milan "brann" i vanlig ordning!