Year of Light #100 - Low Key Porträtt

50mm    f/4    ISO100   1/250

Så där ja, 100 av de 365 bilderna klara.

Dagen till ära har jag tagit in en gästfotograf som har fotograferat mig, nämligen vår lille son Noah på 1,5år som var med mig idag.
Jag ställde i ordning bakgrund, blixt och kamera med en fjärrutlösare, sen fick han leka med fjärrkontrollen och trycka av bilder och det var bara för mig att försöka tajma och posera.  Noahs första porträttbilder! :)

"Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli"

Det här är ett exempel på ett så kallat "low key" porträtt, dvs. att det enda ljuset i bilden kommer från blixten spm är placerad i en softbox till vänster om kameran. Genom att använda en stor ljuskälla (80cm ø softbox) och en svart bakgrund som suger upp ljuset så blir bara jag belyst och för att förstärka det ytterligare hade jag en svart skjorta för att smälta in i bakgrunden.