iPhone 6 - första intrycken

iPhone 6 - White

Igår släpptes iPhone 6 och iPhone 6 Plus i Sverige och alla de som hade förbokat sina nya telefoner kunde komma och hämta ut dem och däribland jag! :) Sen var det bara hem och dra igång konfigurationen av den nya telefonen. Det tog ett bra tag men nu är det klart och helt klart värt väntan. 

Top 5 så här långt 

 1. Storleken
  De nya iPhone-modellerna är verkligen stora jämfört med sina föregångare.
  Jag valde den mindre iPhone 6 eftersom jag är van en iPhone 4S med en 3,7" skärm och jag är glad att jag inte valde en iPhone 6 Plus för även den mindre 6:an känns enorm.
  Den större skärmen är ändå ett stort plus och tack vare den får jag plats med alla mina mappar med appar (över 300st) direkt på hemskärmen och har allt lätt tillgångligt utan att behöva bläddra och leta. Ett större och modernare batteri i förhållande till skärmen är också välkommet och kommer förhoppningsvis att innebära bättre batteritider.
   

 2. Touch ID
  Fingeravtrycks scannern i hemknappen som infördes med iPhone 5S är en toppenfunktion och perfekt för att skydda en så personlig pryl som en mobiltelefon.
   
 3. Kameran
  Apple har gjort några ordentliga uppgraderingar i "världens mest använda kamera", bl.a. för att förbättra autofokusen med vad man kallar "focus pixels" och några ytterligare funktioner i videoläget med 240fps video, inbyggd timelaps, och möjlighet att ta stillbilder medan man filmar.
  Hur det blir i praktiken eftersom man använder sensorn på två ganska olika sätt när man tar bilder och filmar med en iPhone återstår att se.
   
 4. Vikten
  Trots att iPhone 6 är betydligt större än min 4S så är den märkbart tunnare och lättare.
   
 5. Lightningkabeln
  Det var ett tag sedan Apple gick ifrån sin gamla 30-pin kontakt för den betydligt mer kompakta och mer driftsäkra Lightning-kontakten. Väldigt skönt att kunna lägga bort alla gamla kablar äntligen