Wacom Intuos Pro

Wacom Intuos Pro

Modell
Wacom Intuos Pro

Storlek
Small

Pris
ca.2000kr

Länk
wacom.com

Jag har länge hört från andra fotografer att man bör ha en Wacom ritplatta när man redigerar mycket bilder.
Dels för att det ger en bättre precision eftersom pennverktyget fungerar så intuitivt , det är snabbare att jobba med jämfört med trackpaden på Macen som jag använder och att det är mer ergonomiskt. Frågan var bara vilken modell skulle man ha?
När jag var på Fotomässan förra helgen passade jag på att testa några olika modeller och pratade med Wacoms representanter som fanns på plats. Ganska snart stod det klart för mig att det var en Wacom Intuos Pro man ska ha när man sitter länge och redigerar mycket bilder. Modellen finns i 3st storlekar Small, Medium och Large och för fotografer passar den minsta modellen bäst eftersom man jobbar med ganska små rörelser då.

Intuos Pro är tryckkänslig i 2048nivåer vilket ger en bra precision när man ritar t.ex. i Phtoshop.
På sidan har den ett antal kontrollknappar som man kan programmera med kortkomandon till de funktioner man använder oftast i olika program. Även på pennverktyget finns knappar som man kan använda ungefär som knapparna på en mus för att t.ex. högerklicka. 
Man styr markören på datorn genom att röra handen med pennverktyget någon centimeter över plattans yta och klickar och drar genom att sätta ner pennan och "rita" på plattan.
Plattans yta motsvarar datorns skärm så till skillnad från en mus där man måste skjuta runt markören på skärmen så kan man här helt enkelt sätta ner pennan på plattan där man vill att markören ska vara på skärmen. 

Jag fick hem den i fredags så nu ska jag bara lära mig att använda den. Än så länge känns den ganska ovan men förhoppningsvis lär jag mig så det kan bli väl investerade pengar och tid framöver.