Uppdaterad: Apple Event, oktober 2014

Transient

Om man var besviken att Apple inte lanserade någon ny iPad tillsammans med iPhone 6 och Apple Watch 9:e september kan man trösta sig med att man kommer att hålla ett nytt event 2014.10.16 kl19 svensk tid.
Allt tyder på att man då kommer att lansera en uppdaterad version av sin försäljningssuccé iPad och kanske att man kommer att visa fram några riktigt spännande funktioner för att bättra på försäljningssiffrorna som på senare tid börjat plana ut. Troligtvis kommer de nya iPads som lanseras att mer likna den nyutkomna iPhone-modellen. Ryktet säger att man ev. kommer att presentera uppdateringar av Mac Mini samt en Retina iMac också, men det återstår att se.

 

5st förväntade uppdateringar, iPad Air 2

 1. Touch ID
  Förmodligen kommer de nya iPad-modellerna att komma med Touch ID-hemknappar som lanserades med iPhone 5S och varit mycket populära.
  Nu när tekniken är testad och kanske tappat lite av nyhetens behag är det inte otroligt att Apple gör en "nylansering" av funktionen på iPad.
   
 2. Guld
  Förra året lanserade Apple sin första produkt i guld, iPhone 5C, som följdes upp av iPhone 6 i år och nu är det troligt att man kommer att lansera även en guldfärgad iPad Air.
   
 3. A8-chip
  Uppdatering från processorn till den nya A8-chippet som idag finns i iPhone 6
   
 4. Rundat glas
  Förmodligen kommer den nya iPaden att likna iPhone 6 till utseendet mer med den rundade designen och glaset som möter bakstycket på ett annat sätt runt kanten.
   
 5. Förbättrad kamera
  Trots hur dumt man tyckte att det såg ut när iPad kom ut så är det en hel del som fotograferar med sina iPads så kanske en uppdaterad kamera kan vara på sin plats.
  Ev. en 5mix version av iPhone 6 kamera eller om man helt enkelt släpper på och använder samma kamera. 

 

Kanske inga revolutionerande uppdateringar och inget som får mig att vilja byta ut min iPad Air. Men om du har en äldre och klumpigare iPad så kanske det kan vara intressant. Man vet dock aldrig med Apple och det är ju det som gör det spännande att plötsligt lanserar de något helt nytt som ingen hade väntat sig även om inovationerna så väl som förmågan att hålla hemligheter inte håller samma nivå som när Steve Jobs höll i rodret. Vad som händer med iPad Mini nu när man har en iPhone (Mega) som är 5,5" ska bli spännande att se. Men man har kanske tänkt fortsätta att ha 5 olika storlekar på sina iOS-enheter från iPhone 5S på 4" till  iPad Air på 9,7".