Tekniktisdag #31 - Toshiba Flash Air

Det finns många fördelar med att ta bilder med en "riktig" kamera och inte bara med sin mobiltelefon.
Bättre bildkvalitet, kort skärpedjup, utbytbara objektiv, optisk zoom, snabb sekvenstagning, extern blixt mm.
Men en fördel som mobiltelefoner har över de flesta kameror på marknaden idag är att man snabbt och enkelt kan ladda upp bilderna till olika ställen på nätet och dela sina upplevelser med andra.
Men om man har ett Toshiba Flash Air SD-minneskort i kameran kan man ansluta med sin mobiltelefon, dator eller surfplatta till kortet och ladda ner bilderna för att sedan redigera dem och ladda upp dem på nätet.


Till skillnad från de populära Eye-Fi korten så skapar Flash Air korten en egen accesspunkt och behöver inget befintligt nätverk för att kunna föra över bilder till en annan enhet. Det betyder att man kan ladda upp bilder var man än befinner sig och konfigurationsprocessen blir också enklare.
Perfekt oavsett om man är på semester och tar bilder av barnen eller om man är "on set" och vill streama bilderna till en dator så att de andra i teamet kan se dem.
Eye-Fi har även de kommit ut med ett liknande kort som skapar ett eget nätverk, kallat Eye-Fi Mobi, men de finns tyvärr inte att få tag på i Europa ännu.

Länkar: 
http://www.cyberphoto.se/?http://www.cyberphoto.se/info.php?article=flashair 
http://www.toshiba-components.com/FlashAir/