Tekniktisdag #23 - Nya uppdaterade Flickr

Flickr från Yahoo har länge varit den mest använda fotodelningssiten, innan någon ens hört talas om Instagram. De senaste åren har Flickr sjunkit i popularitet och många har flyttat över till andra webbsidor och hittat nya sätt att visa sina bilder på nätet, som t.ex. 500px.com.
Kanske för att man inte uppdaterat sidan för att tillmötesgå användarnas önskemål eller för att det varit en väldigt stor spridning på kvaliteten på bilderna.
För någon vecka sedan gjorde man dock ett rejält ansiktslyft och utseendet på sidan liknar nu 500px i stor utsträckning. Man har även gått ut med att alla användare får 1tb lagringsutrymme för sina bilder. Stor skillnad från de 200 bilder man kunde ha tidigare på ett gratiskonto.
Jag tror att de räknar ganska kallt med att i stort sett ingen kommer att utnyttja lagringen fullt ut och jag tvivlar på att de i själva verket har kapacitet för om alla Flicker-användare plötsligt skulle ladda upp en terabite med bilder var. Men det kommer ju inte att hända.

Jag är inte helt överlycklig över det nya utseendet.
Man har inte lyckats få den stilrena layout som 500px har utan känns ganska rörigt och trångt.
Om man dessutom har ett gratiskonto så störs man av de riktigt fula annonser som ligger och blinkar på sidan. Något som också fått mycket uppmärksamhet förutom det generösa erbjudandet om 1tb lagring för alla och 49$/år för att slippa reklamen är att om man vill ha 2tb så kostar det 499$/år.
Hur tänkte de med den prissättningen?

Ingen fullträff men ändå ett fall framåt för Flickr och vem vet, det kanske bara är början på Flickrs återkomst!

Länk:
flickr.com