Veckans Citat #35 - Powered by God

"Powered by God"
Jag hade en ganska klar idé om vad jag ville göra för att illustrera veckans citat och funderade en del på hur jag skulle få till det.

1. Jag tog en bild på mig själv med kameran på stativ och en 60x60 soft-box till höger om bilden.
Testade ett par olika poser men kom fram till att armarna i kors fungerade bäst även om jag tänkt mig en "superhjälte-pose" med knutna nävar i sidorna först.

2. Tog en bild av ett AA-batteri på vit bakgrund så nära jag kunde för att få lite storlek på det.

3. Plockade in bilderna i Photoshop, justerade skärpa, tog ner färgmättnaden mm. Skar ut batteriet och klistrade in det på tröjan. La på lite vitt under batteriet för att få känslan av att det gav ifrån sig ett svagt ljussken och maskerade bort en del i nederkanten för att försöka få det att se ut som det försvann bakom armen.

4. Jag visste hur jag ville att korset skulle se ut och att jag ville ha det på batteriet men inte riktigt hur jag skulle få till det så jag experimenterade lite, byggde korset av 2st rektanglar och formade till det så att det skulle passa ihop med blixten.

5. För att ge mig själv lite mer muskelmassa så använde jag Liquify-filtret

6. La på tatueringar, använde filtret Displace och gjorde en "displacement map" för att de skulle följa kroppen lite bättre. Tog även ner opaciteten på dem och batteriet för att de inte skulle vara helt solida utan visa lite av texturen under.

7. La på texten, testade lite var den skulle ligga, la på en layer-style så jag fick ett litet "glow" runt bokstäverna. Använde typsnittet "Didot" som är en ny favorit eftersom jag tycker att det ger en känsla av tidningsomslag eller reklam.

8. La på en ram runt bilden i "Snapseed" från Nik Software som finns både för Mac och för iPhone/iPad
http://martinhugne.blogspot.se/2012/02/tekniktisdag-06-snapseed-for-mac.html 
http://martinhugne.blogspot.se/2011/09/veckans-apptips-35-snapseed-basta-appen.html

9. Klar!