Veckans bild & fototips #29 - Ta bilder

Den här bilden tog jag när vi var och åt lunch på restaurangen Kusin Cuisine här i Arvika förra veckan.
Att jag valde den som veckans bild beror inte bara på att jag tycker det är en ganska fin bild och jag gillar det korta skärpedjupet och den mjuka bakgrunden som 50mm f/1,4 objektivet ger.
Framförallt valde jag bilden för att det är ett bra exempel på att man kan hitta motiv överallt och att det är viktigt att man tar bilder regelbundet och övar på att fotografera och komponera bilder, precis som det är viktigt att öva vad man än vill bli bra på.
Att det idag finns så bra kameror i de flesta mobiltelefoner ger bra förutsättningar för detta men en sån här bild hade aldrig kunnat tas med en mobiltelefon eftersom den inte kan leverera ett så kort skärpedjup tack vare sin pyttelilla bildsensor.
Ta även med din "riktiga" kamera ut i vardagen och ta chansen att bli lite mer bekant med den.