Veckans Apptips #27 - Podcaster

Äntligen har apple släppt en Podcast-app som gör att man kan hantera sina podcastprenumerationer direkt från sin iPhone eller iPad. Den nya appen som släpptes förra veckan (2012.06.26) heter helt enkelt Podcaster och är svaret på något som användare har frågat efter länge. "Om det nu är så att iPad är 'The post-PC device" varför kan man då inte göra något så enkelt som att prenumerera på podcasts direkt till den utan måste gå via en dator". 
Tack vare säkerhetskopiering till iCloud och systemuppdateringar direkt över Wifi utan att man behöver en dator var stora steg på vägen till att göra iPhone och iPad till självständiga enheter och nu har man alltså tagit ett steg till.


Appen Podcaster kan hantera så väl ljudfiler som man laddat ner från iTunes Store som videofiler så att man har alla sina podcasts på samma ställe. Dock synkar inte visningsinformationen mellan iPod-appen och Video-appen med Podcaster så om man av gammal vana lyssnar en bit på en podcast som förut via iPod-appen (vilket man fortfarande kan göra) och sedan vill lyssna vidare i Podcaster-appen så följer inte informationen om var man var i sändningen med. Kanske ett litet problem som eventuellt beror på att jag fortfarande har podcasts som är synkade från iTunes på datorn till mobilen.

En bonus är att Siri nu kan starta videoklipp vilket inte var möjligt förut förut. Så om du har en videopodcast i Podcaster så behöver du inte manuellt leta upp den utan du kan låta Siri göra det åt dig.
Jätte bra för mig som prenumererar på flera videopodcasts men ibland bara vill lyssna på de medan telefonen ligger kvar i fickan.

Om man gillar podcast som jag och själv vill bestämma vad man ska titta och lyssna på och när man ska göra det så är det här en kanon bra app för att se till att man alltid har det senaste avsnittet tillgängligt.
Förutom att hålla koll på dina favoritpodcasts så kan man med appen på ett kul och enkelt sätt bläddra sig igenom podcastkatalogen i iTunes Store och upptäcka nya favoriter i en snyggt designad miljö.


Pris: Gratis!


Länk:  
http://itunes.apple.com/se/app/podcasts/id525463029?mt=8