Bästa batterierna till externa kamerablixtar

Om man använder en extern blixt till sin kamera så ehöver man batterier och de behöver vara kraftfulla, pålitliga och vara länge.
Man vill inte stå och vänta på att blixten ska bli redo att köra på nytt när det perfekta tillfället inträffar.
Visst det finns jätte bra engångsbatterier man kan använda och jag rekommenderar verkligen att man har ett paket i kameraväskan för säkerhets skull. Men om man använder bara det så blir det snabbt dyrt och är inte så bra för miljön heller...
Då är det mycket bättre med laddningsbara. Men vanliga laddningsbara batterier laddas snabbt ur när man har dem i blixten vilket innebär att de troligen är tomma när du väl vill använda den. MEn det finns en lösning.


Köp förladdade laddningsbara batterier! 
(Det står Pre-Charged Rechargeables på dem vilket innebär att de är laddade redan när man köper dem)De som är lättast att få tag på i Sverige är GP ReCyko.
De är på 2100mah, kan laddas 1000 gånger, GP lovar att de ska hålla 4-5 gånger längre än vanliga batterier och det bästa av allt är att efter 1år utan att användas har de 85% av laddningen kvar.

Jag använde de här batterierna när jag fotograferade ett bröllop i förra veckan och jag tog  ca.250 bilder   och använde blixt på ca 90% av dem. Inga problem, jag behövde inte byta batterier en enda gång  och blixtens uppstarts-/återhämtningstid var nästan obefintlig hela vägen. Otroligt!

Pris: 130kr för 4st (dustinhome.se)


Länkar:
http://www.gprecyko.com/en/index.html
http://www.dustinhome.se/product/5010110943/gp-power-recyko-batteri-4st-aa-laddningsbara-2100mah/#intcmp=searchProvider_SiteSeeker