Veckans App tips #11 - iPhoto iOS

I och med lanseringen av den nya iPaden förra veckan kompletterade Apple iLife-serien för iOS5 (iPhone, iPad och iPod Touch) med iPhotoGarageband och iMovie finns ju som bekant redan förut för iOS5 så väl som för Mac. Apple har verkligen överträffat sig själva med den här appen och programmet är bättre än det ordinarie iPhoto från iLife '11. Man har bl.a. lånat en rad bra funktioner från Aperture 3 som t.ex. selektiva  justeringar med hjälp av penslar som länge varit Apertures styrka.

Dessutom har man löst problemet för alla som tidigare använt  Mobile Me för att publicera bildgallerier på webben. Lösningen heter "Journals" och gör att du enkelt kan välja vilka bilder du vill sätta ihop, lägga till text och "widgets" (om man vill) och sedan publicera det till iCloud. Därefter kan man maila ut en privat länk till den eller de som man vill ska kunna gå in och titta på bilderna. Perfekt både som privatperson om man varit på semester och vill dela med sig av sina upplevelser till sina vänner eller om man är professionell fotograf och behöver ett snabbt och enkelt sätt för ens kunder att kunna gå in och se bilderna från en aktuell fotografering.

En app som man bara inte kan vara utan och jag bara väntar på att Apple ska uppdatera iLife och Aperture för Mac så att man får de nya funktionerna även där!

OBS! Kräver iOS5.1 
Så se till att uppdatera om du inte redan gjort det.

Pris: 38kr (4,99$)


Länkar:
iLife
Mobile Me
iCloud
Aperture