Tekniktisdag #13 "Varför inte iPad 3?"

I fredags började då "The New iPad" att säljas i Sverige, men beställer du den från Apple Store på nätet får du räkna med en leveranstid på 1-2veckor.

Som vi har blivit vana vid på senare tid när Apple släpper en ny produkt så blev det en försäljningssuccé och inte undra på det när man levererar en sådan produkt som iPad.
Klicka här för att läsa mer om The New iPad


Men varför "The New iPad" och inte iPad 3 eller iPad HD (High Definition) iPad 2R för (Retina)?
Man kan väl fundera över ett par olika teorier:

 1. För att man kan det. Apple kan som inget annat företag genom smart marknadsföring och banbrytande produkter skapa behov hos konsumenter som inte fanns tidigare.

  "People often don't know what they want until you show it to them." Steve Jobs

  Det speciella med Apple är att när de på sitt hemlighetsfulla och smarta sätt lanserar en ny produkt är det nästan som om den gamla produkten slutar att existera. Den här gången blir det dock lite märkligt efter som den nya produkten heter bara iPad och den gamla heter iPad 2.

 2. Man har tänkt gå vidare, bort från iPad. Apple pratar på sina lanseringskonferenser om "The post PC device" och det kan ju låta som baktaleri av Microsoft och visst är det en del i marknadsföringen och inte en tillfällighet att man väljer just den retoriken men med "Personal Computer" menar Apple faktiskt även Mac.
  Kanske är det så att man har tänkt vidare och till och mer ser in i en framtid som är "Post Tablet" och har planer på ny och än mer banbrytande teknik.
  Säkert är det så och vi har inte sett slutet av teknikens utveckling men ligger det nya produkter bara runt hörnet och är det anledningen till produktnamnet? Kanske inte.

 3. Man har kommit så långt man kan. 
  Nu när man lanserat en efterlängtad version av iPad med en så kallad "Retina Display" med en upplösning på 256ppi och en 5mpix kamera så har man kanske kommit så långt man kan/vill med en tablet. Visst, man kan förbättra processor hastighet, lagringsminne, batteritid och eventuellt fler anslutningar. Kanske tänker man göra som med t.ex. Mac-datorerna så att man i framtiden kan beställa en iPad och sedan välja helt fritt vilka specifikationer och funktioner som den ska ha.
  iPad 2 var ett stort steg från den ursprungliga modellen, både utvändigt och invändigt så man kanske var tvungna att markera den nya modellen med ett modellnummer som i iPhone-serien vilket nu är onödigt.

  Jag tror mest på den sista teorin.
  Någon som har andra idéer? Lämna en kommentar!