Veckans Apptips #08 - Fotopedia

I helgen var jag och lyssnade på Staffan Widstrand som berättade om det enorma projektet "Wild Wonders of Europe" på Arvika Fotofestival. Klicka här för att läsa hela sammanfattningen!

Projektet har som syfte att utbilda Europas befolkning om dess egen naturhistoria och är lika stort storslaget och omfattande som det låter. Bl.a. innefattar det 69st av Europas bästa naturfotografer, 135 fotoexpeditioner och drygt 200'000 fantastiska bilder.

Man har en offentlig utställning som turnérar runt Europa och andra delar av världen och "Wild Wonders" finns även som bok översatt till 8st olika språk, däribland svenska och heter då
"Det vilda Europa".

Förutom detta så finns ett stort antal bilder från Wild Wonders samlade i en App för så väl iPhone som Android och heter "Fotopedia" (Wild Friends). Appe när helt Gratis och ett absolut måste om man tycker om naturbilder av absolut världsklass. Fotopedia är otroligt välgjord och förutom bilderna gillar jag verkligen index-funktionen i appen som gör det otroligt enkelt att navigera sig fram bland bilderna. Alla bilder är klassificerade med artnamna, familj, motivbeskrivning mm vilket gör att man inte bara kan se på bilderna i blandad ordning utan även enkelt kan se alla bilder av tex. orre eller alla slagsmålsbilder på en gång.

Pris: GRATIS


Länkar:
http://www.wild-wonders.com/products_app.asp
http://www.staffanwidstrand.se/
http://itunes.apple.com/us/app/fotopedia-wild-friends/id468628356?mt=8
/martinhugne/2012/02/arvika-fotofestival-2012.html