Teknik-Tisdag #46 - Canon Pixma MG6250

Idag fyller jag år och i present av mina föräldrar fick jag en ny fotoskrivare, för min gamla har många år på nacken och har liksom gjort sitt. Jag önskade mig en skrivare där det viktigaste var att den hade maximal upplösning på 9600x2400dpi för att få så bra fotoutskrifter som möjligt. Den fick gärna ha inbyggt Wifi, för att kunna koppla upp skrivaren till det trådlösa nätverket och om den hade det så skulle Scanner vara ganska bra också för att enkelt kunna scanna trådlöst till datorn.
Allt detta och mer där till uppfylldes av Canon Pixma MG6250 


Funktioner i korthet:
Maximal utskriftsupplösning: 9600x2400dpi (dots per inch) upp till A4-format
Maximal scannerupplösning: 4800x4800dpi upp till A4-format
Anslutning: Wifi, USB, Ethernet, Minneskort,
Filformat: Bildfiler, dokument, Full-HD filmfiler
Utskrift: Automatisk dubbelsidig utskrift + sortering
Utskriftsmedia: Fotoutskrifter kantlöst på alla pappersformat upp till A4, CD/DVD, kuvert, etiketter mm.
Bläckpatroner: 6st separata färgpatroner
Ljudnivå: Möjlighet till "tyst läge" 46,5db

Fullständiga specifikationer: http://www.canon.se/For%5FHome/Product%5FFinder/Multifunctionals/Inkjet/PIXMA%5FMG6250/index.aspx?specs=1

Skrivaren var oväntat enkel att installera.
Tack vare den tydliga LCD-skärmen och stora touch-knappar ovanpå tillsammans med enkla, överskådliga menyer så gick det snabbt att skapa sig en överblick av skrivarens funktioner och inställningar.
Det enda man behövde göra för att koppla upp skrivaren till det trådlösa nätverket var att knappa in lösenordet till det direkt i skrivaren och så var det klart.
Skrivaren kommer med drivrutiner på CD men min Macbook hittade skrivaren själv när jag klickade på "Skriv ut" och laddade ner drivrutinerna automatiskt så även det fungerade helt smärtfritt.
Jag lät skrivaren själv sköta färghanteringen och testade att skriva ut på ett flertal olika fotopapper, olika fabrikat av glansiga fotopapper och även ett par matta varianter och de höll alla mycket god kvalitet.
På ett par av bilderna jag skrev ut på matt papper (satin) så blev magenta/röd/rosa färger något "övermättade" men det skulle även kunna bero på att jag inte kalibrerat systemet ännu.
Speciellt utskrifterna på Canon PRO Platinum papper blev riktigt bra.

Sammanfattning så här långt; en mycket mångsidig multifunktions-skrivare som förutom att vara mycket enkel att använda klarar de flesta behov och högt ställda krav på bra utskriftskvalitet!
Dessutom är den snygg, elegant svart och blank. Rekommenderas!

Kolla även in appen jag tipsade om igår för att kunna skriva ut trådlöst direkt från iPhone/iPad!Länkar:
http://www.canon.se/For%5FHome/Product%5FFinder/Multifunctionals/Inkjet/PIXMA%5FMG6250/
http://www.canon.se/For%5FHome/Product%5FFinder/Multifunctionals/Inkjet/PIXMA%5FMG6250/index.aspx?specs=1