Tekniktisdag #40 - Photoshop Elements 10

Igår Måndag 3/10 (2011.10.03) släpptes den nya versionen av Photoshop Elements. Ännu så länge finns den bara på Engelska men kommer att finnas på Svenska för PC inom de närmaste veckorna. Photoshop Elements 10 har sedan 21/9 funnits för förbeställning från t.ex. Amazon.com men igår lämnade de första exemplaren lagren.
Photoshop Elements är ett program som innehåller det mest elementära från Adobes flaggskepp Photoshop CS. På senare år har Elements blivit allt bättre och innehåller nu en hög procent av Photoshop CS5:s funktioner men till en bråkdel av priset.
Programmet har bl.a. en organiseringsfunktion som hjälper dig att hålla ordning på dina digitala bilder, en omgivnings-medveten retuscheringsfunktion som i det närmaste likna magi och mycket, mycket mer.

Om du använder iPhoto, Aperture eller Lightroom är det här en perfekt program att kombinera för de bilder som behöver lite mer jobb och ändå spara 1000-tals kronor jämfört med CS5.
Använder du en äldre version av Photoshop CS så kan det också vara ett program att titta på eftersom du kan göra mer nu i Elements än i äldre Photoshop-modeller, och mycket billigare.

Jag använder Aperture 3 till alla mina bilder men jag kommer nog att ladda ner Photoshop Elements 10 från App Store när det kommer ut för att kunna göra det som Aperture inte kan. T.ex. lager, retuschera bort föremål mm.

Photoshop Elements 10 säljs både fristående eller tillsammans med Adobes fantastiska videoredigeringsprogram Premiere Elements 10 till ett förmånligt pris. Nått som blivit allt mer intressant ju större plats videoskapande tar i även stillbildsfotografers vardag. Billigare än att köpa Final Cut Pro X.

Photoshop Elements 9 finns idag i Apples, App Store och det är nog bara en tidsfråga när den nya versionen kommer att finnas där, kanske lanseras redan på Apple Special Event Oktober 2011 
ikväll kl.19 Svensk tid men just nu finns inga indikationer på när vi får se detta.

Pris:    
Photoshop Elements 10  995:-
Photoshop Elements 10 + Premiere Elements 10 1495:- 

Länkar:
fotosidan.se
adobe.com
dustinhome.com