Idag 12/10 släpps iOS5


Idag släpper Apple det nya operativsystemet iOS5 till iPad, iPhone och iPod Touch som man presenterade på "Let's talk iPhone" 4/10 (och även pratade en del om på WWDC i början av juni). För att uppdatera din enhet till det nya operativsystemet kopplar du bara in den till din Mac eller PC och följer instruktionerna på skärmen.


Här är några av de över 200 nya funktionerna i iOS5:

Notiscenter (Notification Center)
Den här funktionen kommer att samla alla dina "notifications"/notiser från olika appar som Facebook, Kalender, Google+ m.fl. på ett ställe så att du enkelt kommer kunna hantera dem utan att behöva gå in till varje app för sig och kolla om det hänt något nytt.

iMessage
Med iMessage kommer du kunna skicka meddelanden gratis mellan olika iOS5 enheter över 3G-nätet eller via Wifi.


Tidningskiosk (Newsstand)
Här kommer du kunna samla alla e-tidningar som du prenumererar på och den kommer att uppdatera tidskrifterna automatiskt i bakgrunden när du gör annat eller när du sover för att du direkt när du vaknar ska ha den senaste upplagan.

Påminnelser (Reminders)
Istället för att skriva upp saker på lappar eller i iPhonens anteckningar kommer du nu att kunna använda den här funktionen som gör att telefonen kan påminna din att göra något när du kommer till eller lämnar en viss plats.

Kamera
Nu kommer du att kunna starta kameran direkt från "låst-skärmen" för att kunna vara beredd när det händer något. Du kommer även kunna använda volym-upp knappen för att ta bilder vilket blir mycket enklare än att fumla runt med den virtuella knappen på skärmen.
Du kommer även kunna redigera dina bilder direkt i bildmappen.

PC-fri
Tack vare att allt fler köper iPhone eller iPad som sin enda enhet och inte vill använda någon dator för att uppdatera kommer man nu att kunna uppdatera enheter med iOS5 direkt utan att behöva koppla den till en dator.

Wifi-synk
Om man ändå vill kunna synkronisera sina enheter med en dator kommer man nu att kunna göra det utan sladd, direkt via ett trådlöst nätverk. Snabbt och enkel, som vanligt när det gäller Apple!


För fler ny funktioner, gå till Apples hemsida.

Länkar:
apple.com/se/ios