Veckans Fantastiska Flickrfynd #37 - New Orleans

Med vattnet stigande på hemmaplan kom jag att tänka på en annan stad där de haft en översvämning av lite mer "bibliska" proportioner. New Orleans, ett av mina absoluta drömresmål! Jämförelsen mellan Arvika och New Orleans passar särskillt bra den här helgen eftersom det är Jösse Jazzen i Arvika. Jazz och översvämning!


Som gammal jazzfantast så har jag en mycket romantisk bild i mitt huvud av hur det skulle vara att promenera omkring bland klubbarna i "down town New Orleans".
Ungefär som trumpetaren i reklamen som går omkring och spelar trumpet i Göteborg och drömmer om att åka till New Orleans om han vinner på Lotto.

Veckans Flickrfynd kommer just från New Orleans och heter Alfonso Prompo Bresciani.
På Alfonsons Flickrsida finns det mängder med bilder från New Orleans som är hur snygga som helst och som får en att vilja åka dit ännu mer.
Alfonso säger själv att han är beroende av "Bokeh", det vill säga de delar av bilden som är mjuk och ur fokus. Detta syns väl i hans bilder där han använder kort skärpedjup och även tilt-shifteffekter för att skapa oskärpa i bilden och verkligen dra betraktarens till de skarpa partierna.

Ta en titt och dröm dig bort!

Länkar:
www.nolaPIC.com