Månadens Fotograf: Catherine Hall - Bröllopsfotograf

Bröllopssäsongen 2011 är snart slut (även om det är folk som gifter sig året runt) och de som planerar bröllop inför nästa sommar är i full gång så jag tänkte inspirera med en av världens mest uppmärksammade bröllopsfotografer just nu.
Cahterine Hall är en ung begåvad fotograf från San Francisco, USA som specialiserat sig på porträtt och bröllopsfotografering. Hon är utbildad vid Oxford University i England och hennes bilder har ställts ut över hela världen, t.ex. Frankrike, Italien och på flera platser i USA som San Francisco och New York. På relativt kort tid har Catherine Hall skapat ett namn för sig själv inom en av fotoindustrins kanske svåraste branscher. Huvudorsaken till hennes snabbt växande popularitet är förstås hennes fantastiska bilder, hennes kunskap om och passion för fotografering. Men jag tror att just det faktum att hon är ung och kvinna i förening med hennes förmåga att skapa kontakt med dem hon fotograferar också är en bidragande faktor. Catherine gör ungefär 15st bröllop varje år, lägger mycket tid på vart och ett (och tar betalt där efter) och i tillägg till det ett antal porträttfotograferingar.
Förutom sitt yrke som fotograf föreläser hon och har tagit över som programledare efter Lisa Bettany för Twit Photo tillsammans med
Leo Laporte som äger och driver netcastingföretaget "Twit".

Länkar:
cahterinehall.net
twit.tv/photo