Adobe Photoshop World September 2011

Igår 7/9 kl18 svensk tid, startade Photoshop World Conference September 2011 på Mandelay Bay Convention Center i Las Vegas. Öppningen sändes LIVE via photoshopworld.com och i vanlig ordning öppnades hela Conventet med en spexfilm sammansatt av Scott Kelby (ordförande för NAPP) och hela Photoshopgänget där de själva spelar alla roller.
Öppningsfilmen för Photoshop World September 2011 var en parodi på det populära TV-programmet "Project Runway" och kallades "Project Photoshop". Man hade med specialdesignade kläder inspirerade av välkända funktioner i Photoshop, modeller, jury, designers mm. De sparar varken på tid eller resurser när de gör de här filmerna och man kan ju undra om de gör det för sin egen eller besökarnas skull. Hysteriskt roligt, och jag tror att alla som tittade önskade att de var en del av Photoshopteamet och fick vara med.
Vidare i programmet följde den prestigefulla prisutdelningen "Photoshop Guru Awards" sponsrat av B&H Photo där priser i olika kategorier delas ut till fotografer och grafiska designers som skapat de mest spektakulära Photoshopbilderna under året som gått. Några av kategorierna var "Bästa Fotomontage, "Bästa Retuschering", "Bästa Fotorestaurering" m.fl. 

Priset för "Best in Show", showens bästa bild gick till fotografen Jason Feiler för hans bild "Creative Baby Birth" som bestod av ett fotomontage av bilder tagna mestadels i studio föreställande en kvinna som föder i baksätet på en gul taxibil på en bro.

Ännu en mycket hedervärd utmärkelse delades ut till Bryan O'Neil Huges som efter 12år arbete tillsammans med Photoshopteamet valdes in i "Photoshop Hall of Fame".
De som väntade på nya produktlanseringar från Adobe gick inte heller hem lottlösa när Photoshoplegenden Julieanne Kost tillkännagav att Adobe hakar på den stora trenden med "Cloud" eller  "Molntjänster" där man kan spara data på en server och komma åt dem var man än är så länge man har en internetuppkoppling. Adobes variant av detta kallas "Adobe Photoshop Carousel" och möjliggör att enkelt dela dina bilder mellan din dator, iPad och iPhone för att alltid ha dem tillgängliga och kunna göra justeringar när du är på språng och idéerna kommer. 

Konferensen har bara börjat och håller på fram till fredag 9/9 och kommer innehålla mängder av föreläsningar, kurser, montervisningar mm. 
Följ med på photoshopworld.com