Månadens Fotograf - Rick Sammon

Rick Sammon är en numera världsberömd italiensk-amerikansk fotograf, författare och föreläsare från Croton on Hudson utanför New York.
Han har skrivit mellan 35-40 böcker om fotografering men har på senare tid inriktat sig mer på informativa Appar istället och säger själv att han är klar men böcker, "I'm done with books!"
Sin bakgrund har Rick i reklambranschen men övergav den i början av
-90talet för att ägna sig åt fotografering helt och hållet. Han hade tidigare även hållit på mycket med fotografering och var redan på -70talet redaktör för "Studio Photographer" vilket gav honom möjlighet att intervjua fotografins storheter. Sedan karriärbytet har Rick rest, fotograferat och hållit förläsningar och workshops på världens samtliga kontinenter flera gånger om.
Förutom detta så är han en flitig bloggare och programledare tillsammans med Juan Pons på deras podcast Digital Photo Experience.


Under många år var Rick Sammon nästan enbart undervattensfotograf och specialicerade sig på att dyka över hela världen och blev på så sätt en av världens främsta inom detta område. Idag är hans motto
"My speciality is not specializing" och det är hans bilder som innefattar allt: porträtt, natur, travel, landskap och HDR ett tydligt kvitto på detta. Rick Sammon är en av mina stora fotoförebilder (vilket han är för många) och under de närmaste veckorna kommer citat och apptips komma från honom.

Länkar:
Rick Sammons blogg: ricksammon.info
Digital Photo Experience: dpexperience.com
Rick Sammons Portfolio: ricksammon.smugmug.com