Veckans Citat #29

Gear is good, vision is better! - David duChemin


Utrustning är bra, syn är bättre!
Det spelar ingen roll hur mycket utrustning man bär med sig eller hur dyr den är om man inte har förmågan att se motiv i din omgivning och se hur du ska förmedla det till dem som tittar på dina bilder. Denna förmåga tror jag vissa är mer eller mindre födda med och andra måste öva upp den men vi måste alla jobba för att hitta de där vinklarna som gör att ditt motiv tar ett skutt ut från skärmen eller fotopapperet och berör den som tittar.
"Vision" på engelska kan betyda syn men också klarsyn eller vision och om man läser in alla ordets betydelser så får citatet ännu mer djup.
Det är viktigt att vara klarsynt för det som finns omkring en och det är viktigt att ha en vision om vad det är man vill åstadkomma när man tar bilden, hur man vill att bilden ska bli.


David duChemin är en före detta ståuppkomiker som turnerat runt hela USA och stora delar av världen och uppträtt. Idag är David humanitär-fotograf och har skildrat många av de katastrofområden som finns i världen för att öka omgivningens medvetenhet om vilka problem som finns.


www.davidduchemin.com

Missade du inlägget med tips på detta ämne från sista Harry Potter filmen? Klicka här!