iPhone App-tips: iCamera HDR

iCamera HDR all in one är en app för iPhone som dels gör att du kan ta två bilder (endera med den inbyggda kameran eller använda bilder från ditt bildbibliotek) med olika exponering som sedan kombineras till en bild eller du kan använda en bild för redigera den men många av de funktionersom finns i bildredigeringsprogram för din dator.Man kan rotera bilden, justera ljusstyrkan och kontrasten men också mer avancerade saker som att justera lätta upp skuggor och dämpa högdagrar, kompensera för elektrisk belysning och justera svart- och vitpunkten vilket kan göra underverk med platta iPhonebilder.
HDR-funktionen är inte lika avancerad som i Pro HDR och man kan inte justera bilden med hjälp av reglage i samma utsträckning men appen gör ett bra jobb på egen hand och resultaten blir helt ok. Där emot kan man välja mellan tre olika typer an HDR-process som ger olika resultat.

Appen är välbyggd, intuitiv och lättanvänd och det tar inte lång tid att förstå hur den är uppbyggd.
Ska man klaga på någonting så skulle det vara att den arbetar lite långsamt, men vem har bråttom, det handlar ju bara om några sekunder.
Om man arbetat lite med bildbehandling tidigare och vet vad de olika funktionerna är till för går det ännu snabbare men man kan utan problem testa sig fram på egen hand. Funktionerna är lagom många så även på det viset har man snart fått koll på vad de olika reglagen gör. En bra app att börja lära sig bildbehandling i, med andra ord.
För 7:- får du en app som både kan skapa HDR-bilder och göra vanliga justeringar som gör stor skillnad i dina bilder.


Klicka här för fler bra tips om HDR-appar till iPhone