Twit Photo 110628

Twit Photo är en netcast med Leo Laporte & Catherine Hall.
Varje vecka intervjuar de någon av världens bästa fotografer.
Denna vecka intervjuar de , Art Wolfe
 en av världens absolut bästa naturfotografer, en fantastiskt kul kille med ett brett vitt leende och en av mina förebilder. Han har tagit några av de mest fantastiska bilder jag någonsin sett, gett ut över 60st böcker under sin karriär och leder tv-programmet 
"Travels to the Edge".I sändningen ger han bland annat sina top 3 fototips.
1. "Ha inte ett förvirrande motiv i dina bilder."
Se till att du har ett tydligt motiv i dina bilder så att den som ser dem vet vad du vill förmedla med ditt foto. Försök inte att få med allt i samma bild, eller i alla fall ta en serie bilder där du zoomar in på de delar av överblicksbilden som du vill att tittaren ska se. 
2. "Se till att dina motiv är förankrade."
Tänk på det som finns runt ditt motiv. Motivet är bildens positiva yta och det som är runt omkring är den negativa ytan. Sätt inte bara ditt motiv i bilden utan tänk på omgivningen och sätt motivet i samband med det.
3. "Jobba med motivet tills du får din bild" 
Ta inte bara en bild och gå vidare. Med dagens möjligheter med digitalfotografi finns det ingen anledning att bara ta en medioker bild. Testa olika vinklar, och ta en hel serie bilder för att fånga det perfekta ögonblicket. Dirigera även ditt motiv för att korrigera det som du vill ha det.Sändningen finns på twits hemsida, i iTunesstore, iTunes både med och utan bild och kommer att finnas på YouTube inom kort. Sök på "Twit Photo". Det är avsnitt nr14.


Solnedgången från min balkong där jag sitter och bloggar!
iPhone Camera+