Ny Apple Time Capsule och Airport Extreme

Förutom att släppa Final Cut Pro i Apple App Store igår så uppdaterade Apple även sin trådlösa lagringsstation Time Capsule.
Tidigare har har Time Capsule funnits med 1TB och 2TB lagringsutrymme men nu lägger man till en version med 3TB hårddisk. Den minsta varianten med 1TB försvinner men 2TB versionen finns kvar. Detta innebär att priset på 2TB versionen sänks till 2595:- i Apple Store medan 3TB kostar 4395:-

Om du behöver en plats att lagra dina bilder eller video och enkelt vill komma åt dem utan att behöva gå till en speciell plats eller koppla in sladdar är detta en perfekt lösning. Eller om du bara vill slippa tänka på säkerhetskopiering och låta Time Maschine programmet i din Mac sköta säkerhetskopieringen automatiskt och trådlöst.
Time Capsule fungerar tillsammans med både Mac och PC och är ett fantastiskt komplement till Apple TV och låter dig tillsammans visa dina filmer trådlöst på din tv.

Time Capsule fungerar även som en accesspunkt för Wifi i hemmet och kommunicerar genom dubbla samtidiga Wifi-band för att säkerställa problemfri uppkoppling. Detta gör att du inte behöver någon extra router utan kopplar enheten till nätverksuttaget direkt och den sköter resten.

Samtidigt lite i skymundan uppdaterade man även Apple Airport Extreme Basstationen.