Fredagens Fantastiska Flickr-fynd #25

Alexander Kesselaar eller "Alex Kess"är en fotograf från Bremen, Tyskland som är bosatt i   Sidney. Han arbetar som barista och ägnar sig åt reklamfotografering, konstfotografi och har sedan 2009 publicerat en bild om dagen direkt från sin iPhone.
Han driver även bloggen/webbtidningen "Iphoneoraphy". I hans bilder ser man en uppsjö av de olika effekter som finns i olika iPhoneappar. Förutom att fotografera med sin iPhone är han en mästare i tekniken att måla med ljus och eld i sina bilder.

Just nu är det väldigt inne att efterlikna analog, gammaldags fotografering med sin iPhone och många av de effekter som finns är gjorda för att härma episka gamla kameror.
En bidragande orsak till att detta blivit så populärt kan vara att eftersom bildkvalitén i iPhonens bilder inte kan jämföras med moderna systemkameror så kan man på detta sätt göra häftiga bilder där själva bildkvalitén inte är i fokus.
En annan anledning kan ju var rent nostalgisk, om man saknar hur bilderna såg ut som ens pappa tog på 60-70talet så kan man här uppleva det igen. 
Eller om man aldrig fått uppleva den analoga filmeran och börjat fotografera på senare tid så har man här chansen.

The master barista and #iPhoneographer @alexkess by Michael.Sutton

Suburban IlluminationLänkar: 

PS! När du ändå är på Flickr, kolla in min Photostream flickr.com/martinhugne    ;)

Imorgon: iPhone-fototips!